ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για Νέα Μέτρα Εισόδου σε εμπορικά καταστήματα και εκπτωτικά κέντρα

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ  ΤΟΥ;

Δεν απαιτείται κανένα έγγραφο για την περιήγηση των επισκεπτών εντός των κοινόχρηστων χώρων του εκπτωτικού κέντρου. Το μόνο που απαιτείται είναι η συνεχής χρήση μάσκας και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας. Η προσκόμιση εγγράφων απαιτείται ΜΟΝΟ για την είσοδο των επισκεπτών εντός των καταστημάτων.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ  ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ;

Τα έγγραφα που απαιτούνται σύμφωνα με τις νέες σχετικές διατάξεις, προς επίδειξη για την είσοδο των ενήλικων επισκεπτών στα καταστήματα του Εκπτωτικού κέντρου είναι τα ακόλουθα:

 • Αντίγραφο του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού που εκδίδεται από το https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/greencertificate ( θα πρέπει να έχουν περάσει 14 ημέρες από την τελευταία δόση εμβολίου) ή
 • Αντίγραφο πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο (η διάρκεια του είναι έως 180 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο νόσησης) ή
 • Επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου (rapid test 48 ωρών /PCR 72 ωρών πριν την προσέλευσή τους)

    και

 • Έγγραφο ταυτοπροσωπίας με φωτογραφία (π.χ. ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ)

Ειδικότερα για τους ανήλικους (από 4 έως 17 ετών), ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test, με ημερομηνία έως 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάστημα. Το self-test θα πρέπει να είναι εκτυπωμένο (και όχι χειρόγραφο) μετά από ηλεκτρονική καταχώρηση στην επίσημη ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/

Τα παραπάνω πιστοποιητικά και βεβαιώσεις μπορούν να επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr, είτε να είναι σε ηλεκτρονική μορφή (π.χ. αποθηκευμένα στο κινητό).

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;

Σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες αναμένεται ρύθμιση με την οποία θα ορίζεται σαφώς οτι η σχολική κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται

ΟΣΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ  ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ Ή ΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες θα επιτρέπεται σε όσους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου στα καταστήματα να πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω της υπηρεσίας Click Away. Οι διαδικασίες της υπηρεσίας Click Away ωστόσο προβλέπουν μόνο την παραλαβή των προϊόντων και την πληρωμή τους (ανέπαφα μέσω κάρτας), από την είσοδο του κάθε καταστήματος και δεν επιτρέπουν την δοκιμή των προϊόντων σε κανένα χώρο, εντός ή εκτός του καταστήματος.

ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ FASHION CITY OUTLET ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΙΚΗ ΜΑΣΚΑ;

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους (επισκέπτες και εργαζομένους), σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και στα καταστήματα του εκπτωτικού κέντρου.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ;

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως ηλικίας (ενήλικες και ανηλίκους/παιδιά). Έτσι, είναι και για τα παιδιά είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και μέσα στα εμπορικά καταστήματα.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ FASHION CITY OUTLET;

Ναι υπάρχουν καταστήματα στα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε μάσκες προστασίας, είτε μιας χρήσης είτε επαναχρησιμοποιούμενες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καταστήματα που πωλούν μάσκες προστασίας μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Πληροφοριών του εκπτωτικού κέντρου.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ; ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ;

Φυσικά και επιτρέπεται η επίσκεψη και χρήση των κοινόχρηστων τουαλετών του εκπτωτικού κέντρου. Μάλιστα για προληπτικούς λόγους, έχει ενισχυθεί ο καθαρισμός και η απολύμανση στις τουαλέτες, όπως και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, επιφάνειες και αντικείμενα. Με σκοπό την καλύτερη δυνατή φροντίδα των επισκεπτών και των εργαζομένων γίνεται τακτική απολύμανση, με πιστοποιημένες διαδικασίες στις τουαλέτες και σε όλους τους κοινοχρήστους χώρους του εκπτωτικού κέντρου.

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ;

Στο Fashion City Outlet δίνουμε προτεραιότητά στην ασφάλεια των επισκεπτών, των καταστηματαρχών και των υπαλλήλων μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι χώροι και τα καταστήματα του Fashion City Outlet, λειτουργούν τηρώντας πιστά όλες τις προβλεπόμενες από τους αρμόδιους φορείς οδηγίες ασφάλειας και προστασίας. Αναλυτικά τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει το Fashion City Outlet περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Εγκατάσταση απολυμαντικού υγρού σε πολυσύχναστα σημεία του εκπτωτικού κέντρου και σε περιοχές που είναι πιο πολυσύχναστες ή έχουν την υψηλότερη κυκλοφορία, όπως οι τουαλέτες και οι ειδικοί χώροι περιποίησης βρεφών.
 • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα καταστήματα.
 • Συνεχής καθαρισμός και απολύμανση των κοινόχρηστων τουαλετών, με πιστοποιημένες διαδικασίες καθαρισμού.
 • Ενίσχυση των ομάδων καθαρισμού για εξασφάλιση συχνότερου καθαρισμού και απολύμανσης όλων των επιφανειών.
 • Ενεργή ομάδα παρακολούθησης ασφαλείας ελέγχει την πρόσβαση στο Κέντρο και διασφαλίζει την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.
 • Τοποθέτηση ειδικών ενημερωτικών πινακίδων, αυτοκόλλητων, αλλά και μετάδοση ενημερωτικών ηχητικών μηνυμάτων από τα ηχεία του κέντρου, για την προώθηση καλών πρακτικών κοινωνικής επαφής με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διατήρησης ελάχιστης απόστασης 2 μέτρων.
 • Ενίσχυση των διαδικασιών καθαρισμού των συστημάτων κλιματισμού του κέντρου.
 • Άνοιγμα των τεντών, όποτε το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, για φυσικό εξαερισμό των κοινόχρηστων χώρων.